Dirigenten

Bo Davidsen


- Er født i Køge i 1943.


- Er uddannet i musik, psykologi og pædagogik fra Københavns og Ålborgs Universiteter.


- Er også dirigent for Frederikssund Symfoniorkester.


- Har undervist på alle niveauer på Haslev Gymnasium, Frederikssund Gymnasium og Thorstedlund Kunsthøjskole.


- Har igennem mange år ledet kor og orkester både på og udenfor gymnasiet.


- Har indstuderet og dirigeret operaer, operetter, musicals og korværker af alle slags gennem mange år. Bl.a. Bizets Carmen, Purcells Dido og Aeneas og King Arthur, Gilbert og Sullivans Piraterne fra Penzance, Sebastians Cyrano, Händels Messias, Mozarts Requiem, Ellingtons Second Sacred Concert og Gades Elverskud, Nielsens Fynsk Forår, Larssons Förklädd Gud. I disse opførelser har deltaget både professionelle og amatører, solister, kor og fuldt symfoniorkester.


- Har komponeret en del. Bl.a. operaen "Julegæsten", en messe for kor og messingblæsere, kantaten "Hyben" for solister, kor, strygere og jazztrio, korsange til tekster af Frank Jæger, Tom Kristensen, Piet Hein og af Bo Davidsen selv, Variationer og kanon over "Mood Indigo" for blæserkvintet, Funkie for messingkvintet, en tresatset blæserkvintet, en Brorson- kantate og musik til Hostrups komedie ”Mester og lærling”.


- Har ligeledes arrangeret en del, spirituals for kor, jazzstandards for solister, kor og rytmegruppe, musicals og sange for kor, solister og stort orkester og andre ting, ofte til praktisk brug.


- Kompositioner og arrangementer kan anskaffes i handelen og hos Bo Davidsen.


- Har lavet og publiceret en undersøgelse om 16-19 åriges musikalske holdninger og ved i det hele taget noget om musikpsykologi.

- Har holdt foredrag på Folkeuniversitetet, i oplysningsforbund, foredragsforeninger og kirker om musik af bl.a. Carl Nielsen, Stravinskij, Tjaikovskij, Shostakovich, Prokofiev, Beethoven, Strauss, Janacek, Mozart mv

   

- Har afholdt sangaftener med indlagte kommentarer om tekst og musik i kirker på Sjælland.


- Har afholdt musikkurser i forbindelse med bl.a. teambuilding for ledere. Heri har f.eks. indgået korsang, filmmusik eller operagennemgang.


- Se i øvrigt Bo Davidsens hjemmeside: www.bodavidsen.dk